Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια
Βροχή στην Αττική Eurokinissi

Με αυξημένες νεφώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα κυλήσει ο καιρός σήμερα. από το απόγευμα θα έχουμε χιόνια στα βόρεια ορεινά που κατά την διάρκεια της νύχτας θα κατέβουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα κυρίως στη Θράκη

Με αυξημένες νεφώσεις θα κυλήσει  ο καιρός σήμερα, Τετάρτη, σε όλη τη χώρα και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το Αιγαίο, ενώ από το απόγευμα θα έχουμε χιόνια στα βόρεια ορεινά που κατά την διάρκεια της νύχτας θα κατέβουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα κυρίως στη Θράκη.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι στη χώρα οργανώνεται το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινείται ανατολικά και προκαλεί εκτός από τα φαινόμενα, έντονη ψυχρή μεταφορά από την ανατολική Ευρώπη η οποία μέχρι το βράδυ θα γίνει αισθητή στη βόρεια Ελλάδα.

 

 

Το βαρομετρικό χαμηλό της από το μεσημέρι εισέρχεται στο Αιγαίο και θα προκαλέσει έντονα φαινόμενα όχι μόνο στα δυτικά αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ παράλληλα θα γυρίσει τους ανέμου σε βοριάδες στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θράκη οι οποίοι τοπικά προς το βράδυ θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16  βαθμούς με σημαντική πτώση από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδα μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 4 με 6 και τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Δείτε σε ποιες περιοχές θα χιονίσει από το απόγευμα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα  (πηγή ΕΜΥ) :

 

Παρακολουθείστε την πρόγνωση χιονόπτωσης για τις επόμενες ημέρες:

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 28 Νοεμβρίου του 1951 είχαμε χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα