Καιρός: Αίθριος στις περισσότερες περιοχές – Εξασθενεί από Δευτέρα το μελτέμι

Καιρός: Αίθριος στις περισσότερες περιοχές – Εξασθενεί από Δευτέρα το μελτέμι
ΚΑΙΡΟΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI) Eurokinissi

Μελτέμι στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ, το οποίο θα εξασθενήσει από τη Δευτέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει σε καμία περιοχή τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

  • Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο τα 4-6 και τοπικά τα 6-7 μποφόρ με εξασθένηση από Δευτέρα

Για σήμερα Σάββατο στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικούς όμβρους από τις πρωινές ώρες και βελτίωση νωρίς το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο, αλλά κατά τόπους και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στο Ι’ονιο 4 με 5 μποφόρ Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου και στγα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 34 βαθμούς .

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-08-2021 (ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-08-2021

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 17-08-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα κατά 2 με 3 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-08-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στην περιοχή της Κρήτης και των Δωδεκανήσων
έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στη νότια χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ

Το μελτέμι θα είναι ενισχυμένο μέχρι και της Παναγίας , ενω την ερχόμενη εβδομάδα εξασθενεί

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 37 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδκά αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα