Καιρός: Αίθριος το επόμενο τριήμερο – Αλλάζει από την Παρασκευή

Καιρός: Αίθριος το επόμενο τριήμερο – Αλλάζει από την Παρασκευή
Συννεφιά / Κακοκαιρία Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές το επόμενο τριήμερο. Από την Παρασκευή και μετά θα έχουμε αστάθεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές μέχρι την Πέμπτη. Από την Παρασκευή και μετά αστάθεια στα κεντρικά και τα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 25 με 28 βαθμούς αλλά από την Παρασκευή και μετά θα πέσει
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ μέχρι την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τις θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα μέχρι την Πέμπτη. Ο καιρός από την Παρασκευή και μετά θα γίνει άστατος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα πέσει η θερμοκρασία.

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα με αραιές νεφώσεις κυρίως στα νότια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27-04-2022

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 24 με 27 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 28-04-2022

Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στη Μακεδονία τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-04-2022

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-04-2022

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια την Πέμπτη και Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου έως την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή θα πέσει στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα