Καιρός: Ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία, εξασθενούν οι άνεμοι

Καιρός: Ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία, εξασθενούν οι άνεμοι
Ήλιος και ζέστη στο κέντρο της Αθήνας EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Βελτίωση του καιρού και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικά φαινόμενα αστάθειας κυρίως στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει έως τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου με τάση περαιτέρω ανόδου στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 5 με 6 μόνο στα νοτιοανατολικά

Σήμερα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το μεσημέρι. Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα δυτικά ηπειρωτικά από 14 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 32 και στη νησιωτική χώρα από 16 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….

Σαν σήμερα στις 22/5/1977 είχαμε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. —Το 2010 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στη Σκιάθο.

Ένας από τους πιο καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους στην ιστορία των ΗΠΑ σκότωσε άμεσα 158 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 1.000 στο Joplin, του Missouri. Ο ανεμοστρόβιλος Joplin EF5 ήταν ο πρώτος μεμονωμένος ανεμοστρόβιλος που είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 100 θανάτους από τις 8 Ιουνίου 1953.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα