Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 6 μποφόρ – Αστάθεια στα ηπειρωτικά

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 6 μποφόρ – Αστάθεια στα ηπειρωτικά
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Βελτιωμένος θα είναι την Παρασκευή ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει και τους 33 βαθμούς, ενώ θα έχουμε φαινόμενα αστάθειας , όχι όμως έντονης και θα επηρεαστούν από σποραδικές καταιγίδες τα δυτικά ηπειρωτικά και μέρος της βόρειας Ελλάδος όπου υπάρχει κίτρινη καιρική προειδοποίηση στο σύστημα Meteoalarm.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε μέση επικινδυνότητα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν τη Δυτική και Βορειοανατολική Ευρώπη. Στην περιοχή μας βαθμιαία θα επικρατήσει διάταξη μελτεμιού , και μετά την κάπως αυξημένη αστάθεια στα δυτικά ηπειρωτικά την Παρασκευή , ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα γίνει πιο σταθερός και η θερμοκρασία προοδευτικά θα ανέβει

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνονται καλύτερα τα φαινόμενα αστάθειας στα βορειότερα τμήματα

Την Παρασκευή προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της δυτικής και της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 32 με 33 και στο Αιγαίο τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 3 με 4, στα ανατολικά 5 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 19 Ιουλίου 2003 είχαμε καταιγίδες με πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη , όπου το χαλάζι κατέστρεψε καλλιέργειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα