Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας Παρασκευή και Σάββατο

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας Παρασκευή και Σάββατο

Διήμερο με καλό καιρό και τοπικές νεφώσεις. Μεταβολή από βδομάδα με βροχές. Η αναλυτική πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και το Σάββατο. Την Κυριακή από τα νοτιοδυτικά θα ξεκινήσουν βροχές που από βδομάδα θα επεκταθούν ανατολικότερα
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει το επόμενο διήμεροι αλλά από την Κυριακή και μετά θα αρχίσει να πέφτει
  • Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη και μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μπ

Για την Πέμπτη προβλέπονται λίγες βροχές μικρής διάρκειας στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με μικρής διάρκειας βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Από τη νύχτα ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και τα παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα ως το Σάββατο – Αυξημένη συννεφιά από την Κυριακή

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις που την Κυριακή θα είναι αυξημένες . Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι μέτριοι που βαθμιαία θα εξασθενήσουν . Η θερμοκρασία το Σάββατο θα φτάσει τους 18 βαθμούς , αλλά την Κυριακή θα πέσει στους 15 βαθμούς Κελσίου

Τοπικές νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη και βροχές από Κυριακή

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη με βροχές από την Κυριακή . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 16 και 17 βαθμών Κελσίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα