Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
Σύννεφα Eurokinissi

Βελτιωμένος ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας. Πρόσκαιρη ενίσχυση του μελτεμιού στα μέσα της εβδομάδος. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα επανέλθει σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά ορεινά
  • Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Βελτιωμένος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας. Πρόσκαιρη ενίσχυση του μελτεμιού στα μέσα της εβδομάδος.

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στο Αιγαίο και το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και σα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 30 με 32 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το πρωί πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα…

Στις 11/7/2001 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στη Βόρεια Αττική και στην Εύβοια.

Το 2004 είχαμε 40°C μέγιστη θερμοκρασία σε Αθήνα, Καλαμάτα και Τυμπάκι Κρήτης.

Το 2009 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στη Σκιάθο.

Το 2010 εμφανίστηκαν 9 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο.

Το 2014 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στην Κέρκυρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα