Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Βροχές από την Τρίτη

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Βροχές από την Τρίτη

Με θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα θα κυλήσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θα εκδηλωθούν λίγα τοπικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά έως και τη Δευτέρα
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ μέχρι την Τρίτη
  • Πολλές βροχές θα έχουμε την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη

Σήμερα Σάββατο θα έχουμε στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στην ανατολική νησιωτική χώρα τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στα δυτικά, τη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πρόσκαιρη βελτίωση στα δυτικά από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στα ανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά από το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο και τη νύχτα στα δυτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες στην Αθήνα

Με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα. Παροδικές βροχές την Δευτέρα

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη με παροδική βροχή το Σάββατο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στους 14 βαθμούς την Κυριακή και την Δευτέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα