Καιρός: Από το βράδυ βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά

Καιρός: Από το βράδυ βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά
Σύννεφα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη.

Την Τετάρτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι θα έχουμε και πάλι βροχές κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή στα Δυτικά και τα βόρεια.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά και τα μέτωπα που επηρεάζουν κυρίως τα δυτικά και κεντρικά της Ευρώπης που περνάνε και από τη χώρα μας. Το σύστημα που μας επηρέασε χθες από το μεσημέρι απομακρύνεται προς την Τουρκία.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το οργανωμένο μέτωπο που θα έρθει στα Δυτικά από το βράδυ.

Την Τετάρτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στα βορειοδυτικά τοπικές βροχές και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς στα βόρεια , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 25 με 26 και στα νησιά του Αιγαίου τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 6/11/1961 είχαμε 47 νεκρούς από πλημμύρα στο Μπουρνάζι (Δυτική Αθήνα), πάνω από 3.000 οι άστεγοι. 114 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες στη Ν. Φιλαδέλφεια

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα