Καιρός: Απότομη αλλαγή με βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Απότομη αλλαγή με βροχές και καταιγίδες
Βροχόπτωση στην Αθήνα Eurokinissi

Η επερχόμενη κακοκαιρία οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα κινηθεί γρήγορα, διασχίζοντας τη χώρα μας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο Παρασκευής – Σαββάτου σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς ένα βαρομετρικό, το οποίο έρχεται από την Ιταλία από το απόγευμα θα βρεθεί πάνω από τα ΒΔ και θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι ισχυρές, ενώ η θερμοκρασία το επόμενο τριήμερο θα πέσει, όχι όμως σημαντικά. Από την Κυριακή και μετά ο καιρός και πάλι θα βελτιωθεί.

 

Εκτός από τα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια θα επηρεαστούν και τα Δωδεκάνησα, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα πέσουν λίγα χιόνια. Το σύστημα αυτό θα κινηθεί από τα ΒΔ προς τα ΝΑ και έτσι θα βρέξει σχεδόν σε όλη τη χώρα.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ που από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες 5 με 7 και τη νύχτα της Παρασκευής στα ανοιχτά του ιονίου τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

 

Το Σάββατο το χαμηλό θα βρεθεί στο Νότιο Αιγαίο και θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Αιγαίο . Στα Δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί πριν από το μεσημέρι ενώ βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

 

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες 6 με 8 μποφόρ και το απόγευμα στο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

Δείτε την εξέλιξη του καιρού του τριημέρου στο βίντεο που ακολουθεί:

Στην περαιτέρω εξέλιξη του καιρού, προβλέπεται βελτίωση από την Κυριακή σε όλη τη χώρα με εξασθένηση των ανέμων από τη Δευτέρα , όπου και παλι η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα