Καιρός: Αραιές νεφώσεις και άνοδος θερμοκρασίας τη Μ. Τρίτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις και άνοδος θερμοκρασίας τη Μ. Τρίτη
Καλός καιρός Eurokinissi

Αίθριος καιρός την Μ. Τρίτη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τοπικά το πρωί αυξημένες στα βόρεια – Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους το πρωί .

  • Η θερμοκρασία θα ανέβει σε όλη τη χώρα και θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ

 

Την Μεγάλη Τρίτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι πιο πυκνές και υπάρχει μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο αρχικά θα είναι μεταβλητοί που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα έχουμε μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 23 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 22 με 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 22 με 25 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 27/4/ 2008 είχαμε χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βορειοδυτικής Ελλάδας και ισχυρές καταιγίδες στην Ήπειρο και Δυτική Στερεά. —Το 2014 σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις σε Κορινθία, Αργολίδα, Σαντορίνη και Αττική. Δύο υδροσίφωνες στο Λουτρό Χανίων, ένας στην Κάρπαθο. Ένα παιδί έχασε τη ζωή του λόγω θυελλωδών ανέμων στο Ελληνικό.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα