Καιρός: Αρχικά βροχές που βαθμιαία από το μεσημέρι θα σταματήσουν

Καιρός: Αρχικά βροχές που βαθμιαία από το μεσημέρι θα σταματήσουν
Συννεφιά με λίγες βροχές Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές στην Ανατολική Ελλάδα τοπικά ισχυρές που από το μεσημέρι θα σταματήσουν
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση αργότερα


Την Κυριακή προβλέπονται τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια χώρα, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στην Εύβοια και τις Σποράδες όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης μέχρι το μεσημέρι στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στα ανατολικά έως 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά και θα έχουμε μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 18 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 18 με 20 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ, που τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 25/4/2008 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας. Το 2009 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα . Το 2010 δημιουργήθηκαν 2 υδροσίφωνες στη Ζάκυνθο και το 2016 3 υδροσίφωνες νότια του Πύργου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο ΝEWS24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα