Αστάθεια στα ηπειρωτικά – Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι

Αστάθεια στα ηπειρωτικά – Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι
Θυελλώδεις άνεμοι στη θάλασσα στο λιμάνι της Ρόδου την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά. Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικές τιμές από την Τετάρτη.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Αστάθεια στα ηπειρωτικά τοπικά έντονη

  • Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικές τιμές από την Τετάρτη

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4-5 και στα νότια την Πέμπτη 5-6 μποφόρ. Από Παρασκευή επικρατεί μελτέμι 6-7 μποφόρ και σταματάει η αστάθεια
     

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται και πάλι άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές σε όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες, και πρόσκαιρα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα δυτικά και νότια 4 με 5 μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24-06-2020

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Εύβοια. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 25-06-2020

Στα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-06-2020 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-06-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως την Παρασκευή και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Άστατος στην Αθήνα την Τρίτη – Βελτιώνεται τις επόμενες μέρες

Την Τετάρτη ο καιρός στην Αθήνα θα είναι άστατος με τοπικές μπόρες στα βόρεια . Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου . Από την Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου

Άστατος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη έως την Πέμπτη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα