Καιρός: Αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια το επόμενο τριήμερο

Καιρός: Αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια το επόμενο τριήμερο
Συννεφιασμένος καιρός σε παραλία Eurokinissi

Αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με αστάθεια στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια έως την Κυριακή. Εξασθενεί το μελτέμι. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές με αστάθεια στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια έως την Κυριακή
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή.
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 μποφόρ με αισθητή εξασθένηση το Σαββατοκύριακο. Μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος εξασθενημένοι οι άνεμοι σε όλα τα πελάγη.

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Πέμπτη στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, καθώς και σε ορεινά των υπόλοιπων περιοχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32 με 34 και τοπικά 35 βαθμούς, στο Αιγαίο τους 28 με 30 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-08-22

Στη Μακεδονία και στην ανατολική Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός από την Θράκη και το ανατολικό τμήμα της Στερεάς) και τα νησιά του Ιονίου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς, στο Αιγαίο τους 28 με 30 ενώ στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-08-22

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-08-22

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-08-22 (Κοίμηση της Θεοτόκου)

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός με πιθανή αστάθεια την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα