Καιρός: Άστατος με βροχές

Καιρός: Άστατος με βροχές
Βροχερός καιρός eurokinissi

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την επόμενη εβδομάδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχερός θα είναι ο καιρός από την Τετάρτη και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές.
  • Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη θα είναι κανονική για την εποχή αλλά από την Πέμπτη και μετά θα πέσει αισθητά
  • Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση στα τέλη της εβδομάδος

Σήμερα Τρίτη στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές στην Κρήτη με βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα βόρεια και θα ενταθούν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά, τα βόρεια και γρήγορα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις Σποράδες και την Εύβοια αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανόν να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα παρουσιάσουν εξασθένηση και τη νύχτα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές που το βράδυ στα βορειότερα θα ενταθούν. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα το πρωί λίγες νεφώσεις, από νωρίς το απόγευμα συννεφιά και σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, που στη Μακεδονία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή.

ΠΕΜΠΤΗ

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα βροχές και σποραδικές καταιγίδες και κατά τόπους στα βόρεια χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε πτώση στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια και βαθμιαία και στη βόρεια χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το βράδυ στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά και τα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 ενισχυόμενοι βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τοπικές βροχές κατά περιόδους στην Αθήνα

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι άστατος και θα κυλήσει με παροδική συννεφιά και λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι και η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές βροχές στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη και παροδικές βροχές το επόμενο τριήμερο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα