Καιρός: Άστατος στις περισσότερες περιοχές με τοπικά έντονα φαινόμενα

Καιρός: Άστατος στις περισσότερες περιοχές με τοπικά έντονα φαινόμενα
Άστατος καιρός Eurokinissi

Τοπικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλώσει ο καιρός στα νοτιοδυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Θερμοκρασία σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος καιρός κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά χιόνια
  • Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε τιμές κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τα 6 με 7

Την Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Θράκη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στα νοτιοδυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 13 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 18 και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ που από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 19/3/2000 είχαμε χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της Αττικής και χιονοκαταιγίδες στην Εύβοια.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα