Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες την Τρίτη
Καιρός EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Πτώση θερμοκρασίας από τα δυτικά, άνεμοι έως 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που τοπικά στα δυτικά θα είναι ισχυρές
  • Η θερμοκρασία θα πέσει από τα δυτικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 6-7 μποφόρ

Η 10ημερη προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί ενώ βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και θα φτάσει, στα δυτικά τους 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αθήνα

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 16/5/1960 εκδηλώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στη Καρδίτσα.
  • Το 1982 είχαμε χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.
  • Το 2010 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις στη Πίνδο άνω των 1500μ.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα