Καιρός: Χαλάει το σκηνικό από την Κυριακή

Καιρός: Χαλάει το σκηνικό από την Κυριακή
Σύννεφα Eurokinissi

Περιορίζεται η αστάθεια έως το Σάββατο. Νέα ένταση από την Κυριακή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές δυτικά κεντρικά και βόρεια με νέας ένταση των φαινομένων από την Κυριακή και μετά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση

Σήμερα Παρασκευή στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι.


Η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά, και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-05-2023


Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και την Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά γενικά αίθριος καιρός και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-05-2023


Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-05-2023


Άστατος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές και αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με αστάθεια από την Κυριακή Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τη Δευτέρα με καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα