Καιρός: Χαλάζι και ισχυροί άνεμοι σε Ιόνιο και Ήπειρο – Ποιες ώρες θα εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα

Καιρός: Χαλάζι και ισχυροί άνεμοι σε Ιόνιο και Ήπειρο – Ποιες ώρες θα εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα
Κακοκαιρία (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές αλλά και χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν την Πέμπτη στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Ειδική πρόγνωση και για τον Μεγάλο Μαραθώνιο της Αθήνας που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται την Πέμπτη στη Βορειοδυτική Ελλάδα, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Τα βορειότερα νησιά του Ιονίου θα επηρεαστούν , ενώ σταδιακά θα ενταθούν τα φαινόμενα στην Ήπειρο (κυρίως στα δυτικά της τμήματα) και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και πιθανώς στη Δυτική Στερεά.

Με βάση τα προγνωστικά δεδομένα της ΕΜΥ μπορείτε παρακάτω να δείτε τις περιοχές που θα επηρεαστούν καθώς και τα προβλεπόμενα ύψη υετού .

Παράλληλα μπορείτε να δείτε και την ωριαία πρόγνωση υετού με βάση το μοντέλο Arpege-EU για το επόμενο διήμερο .

Διακρίνονται δύο μέγιστα υετού για την βορειοδυτική Ελλάδα , ένα το πρωί και το άλλο αργά το βράδυ.

Η Αναλυτική Πρόγνωση για το επόμενο τριήμερο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές αναμένεται βελτιωμένος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, στα βόρεια τμήματα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη αναμένεται τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο νωρίς το πρωί έως 6 μποφόρ. Ενίσχυση αναμένεται στο Ιόνιο από το βράδυ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και, από το μεσημέρι και από τα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τι καιρό θα κάνει στον Μαραθώνιο

Η ΕΜΥ εκδίδει ειδική πρόγνωση για τον Μεγάλο Μαραθώνιο της Αθήνας που γίνεται την ερχόμενη Κυριακή . Πληροφορίες για την διαδρομή πάνω σε χάρτη στο σύνδεσμο.

Το κείμενο για την πρόγνωση εδώ

ΔΕΊΤΕ ΣΕ ΈΝΑ ΜΟΝΌΛΕΠΤΟ VIDEO ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΊΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΉ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΎ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα