Καιρός: Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την χώρα – Βίντεο και χάρτες με τις χιονοπτώσεις

Καιρός: Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την χώρα – Βίντεο και χάρτες με τις χιονοπτώσεις
ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ// Η ''Ζηνοβία'' έφερε χιόνια στο Κεφαλόβρυσο,δήμος Άργους Μυκηνών, ορεινή Αργολίδα Eurokinissi

Χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, σποραδικές καταιγίδες, ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα και δεμένα αρκετά πλοία για τα νησιά του Αιγαίου. Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν νέες χιονοπτώσεις.

Θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα τα φαινόμενα κυρίως στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπως άλλωστε έχουμε επισημάνει εδώ και μέρες και αναφέρουμε και σήμερα στη Γενική Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 2 Ημερών.

Μέχρι στιγμής τα προγνωστικά στοιχεία ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με τα πραγματικά και όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές σε αντίστοιχους χιονιάδες ο κυριότερος όγκος των φαινομένων θα περιοριστεί στα ανατολικά από το ύψος της Θεσσαλία και νοτιότερα. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν μια έξαρση λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας , ενώ οι άνεμοι θα κρατήσουν δεμένα πολλά πλοία για τα νησιά του Αιγαίου , καθώς τοπικά αύριο στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ.

ΥΕΤΟΣ

Θα έχουμε τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που αργότερα θα εξασθενήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΕΤΟΥ

ΧΙΟΝΙΑ

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης.

Βαθμιαία από τη νύχτα εξασθένηση των φαινομένων. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO TIΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Στο επόμενο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις περιοχές που θα έχουμε τις περισσότερες χιονοπτώσεις και πότε θα υπάρξει ένταση των χιονοπτώσεων . Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι ο κύριος όγκος των χιονοπτώσεων προσδιορίζεται περισσότερο στη Βοιωτία τα νότια τμήματα της Φθιώτιδας και στη Δυτική Αττική .

ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO TIΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Όπως είναι αναμενόμενο, μετά από αυτό το κύμα ψύχους οι θερμοκρασίες τουλάχιστον για το επόμενο διήμερο θα παραμείνουν χαμηλές και τοπικά στα βόρεια ο παγετός θα είναι ισχυρός.

ΑΝΕΜΟΙ

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι άνεμοι . Ανά 6ωρο ανανεώνεται πάντοτε το Δελτίο Θυελλωδών που εκδίδεται από την ΕΜΥ και μπορείτε να το βλέπετε πατώντας εδώ. Αύριο οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στο Αιγαίο 9 και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO TΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Για την περαιτέρω εξέλιξη του καιρού ενημερωθείτε από την Γενική Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος (3-7 ημερών). Θα σημειώσουμε με δυο λόγια ότι την Τρίτη στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές ή χιονόνερο , ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

Μη ξεχνάτε ότι αν κριθεί αναγκαίο θα επανέλθουμε με συμπληρωματικά στοιχεία και ανακοινώσεις. 

Φυσικά γνωρίζετε ότι περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού τα οποία εκδίδονται τέσσερις φορές το 24ωρο στην ΕΜΥ. Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα φαινόμενα που περιγράψαμε παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα