Καιρός: Διακυμάνσεις τις επόμενες μέρες

Καιρός: Διακυμάνσεις τις επόμενες μέρες
Ήλιος στον ουρανό της ΑΘήνας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Παροδική μεταβολή από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι το πρωί του Σαββάτου με βροχές και νέα μεταβολή την Κυριακή από τα δυτικά στις περισσότερες περιοχές. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Συνεχίζονται οι διαδοχικές διελεύσεις βαρομετρικών συστημάτων από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες

  • Θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με την στροφή των ανέμων σε νοτιοδυτικούς

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-7 και πιθανόν κατά περιόδους τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Πέμπτη στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Καιρός Παρασκευή 29-01-2021

Στα δυτικά, από το απόγευμα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και από τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα πελάγη σε 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Καιρός Σάββατο 30-01-2021

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά το πρωί και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα, σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και από αργά το απόγευμα και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Κυριακή 31-01-2021

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, καθώς και στα κεντρικά και τα βόρεια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Δευτέρα 01-02-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές την Κυριακή . Η θερμοκρασία θα ανέβει προοδευτικά και στο τέλος της εβδομάδος θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα