Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια την Παρασκευή με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια την Παρασκευή με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες
Σύννεφα Eurokinissi

Κάπως ηπιότερα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Διατηρείται και σήμερα η αστάθεια στα ηπειρωτικά με κάπως ηπιότερα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια 
  • Η θερμοκρασία  θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά .
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο.  

 

Την Παρασκευή στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά, και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 18/5/1963 είχαμε χιονοπτώσεις στη Πίνδο άνω των 1700μ.Ισχυρές βροχοπτώσεις στα πεδινά Θεσσαλίας. — Το 2009 είχαμε ένα νεκρό από κεραυνό στη Μεσσηνία. Δασική πυρκαγιά στο Άγιο Όρος από κεραυνό. — Το 2014 έπεσε μεγάλου μεγέθους χαλάζι στη Μελίκι Ημαθίας διαμέτρου 4εκατοστών — Το 2016 κατεγράφησαν δύο μεγάλοι υδροσίφωνες στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα