Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με βροχές και καταιγίδες
Βροχές Eurokinissi

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν διάφορες περιοχές της Ελλάδας την Πέμπτη (15/10) και την Παρασκευή (16/10). Πού θα σημειωθούν τα φαινόμενα.

Από την σημερινή πρόγνωση, αλλά και την προοπτική του καιρού για τις επόμενες ημέρες, έχουμε ήδη αναφέρει ότι σήμερα Πέμπτη (15/10) στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Για την Παρασκευή (16/10) υπάρχει ήδη η πρόβλεψη για βροχές στα δυτικά και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι που στην αρχή της ημέρας στο βόρειο Ιόνιο και κατά τόπους στην Ήπειρο και πιθανόν στη Δυτική Στερεά θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν.

Όπως φαίνεται στους παραπάνω χάρτες 24ωρου υετού θα ξαναέχουμε φαινόμενα το βράδυ της Παρασκευής (16/10) στα Βορειοανατολικά που θα κρατήσουν μέχρι το πρωί του Σαββάτου (17/10). Περισσότερο θα επηρεαστεί το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Παραθέτουμε και τους χάρτες επικινδυνότητάς που οριακά φτάνουν σε πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού και κατά κύριο λόγο βρίσκονται μέσα στο κίτρινο.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα , με κανονικές θερμοκρασίες και με ανέμους που δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα Πέμπτη στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ. Μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-10-2020

Στα δυτικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες, που στην αρχή της ημέρας στο βόρειο Ιόνιο και πιθανόν κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι ισχυρές. Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές, στη δυτική Μακεδονία, από τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17-10-2020

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18-10-2020

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19-10-2020

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα