Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με βροχές και κεραυνούς – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με βροχές και κεραυνούς – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Καταιγίδα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Στην επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε η ΕΜΥ το πρωί της Πέμπτης (04/05). Πώς και πού θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε προχθές, Τρίτη (02/05) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο αναλυτικά:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους προβλέπονται:

Σήμερα Πέμπτη (04-05-2023):

α) στη κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρώτες πρωινές ώρες

β) στο Ιόνιο (πλην της περιοχής της Κέρκυρας) έως και το απόγευμα

γ) στη Στερεά και την Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες

Γενικότερα, σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο (πλην της περιοχής της Κέρκυρας) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-05-2023

Στο νότιο Ιόνιο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Πελοπόννησο και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ ενισχυόμενοι στο Αιγαίο τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 06-05-2023

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ στην Κρήτη θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 07-05-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικούς όμβρους στην Κρήτη και το μεσημέρι – απόγευμα στην ηπειρωτικά Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή την Παρασκευή. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 17 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια έως το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα