Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Καταιγίδα eurokinissi

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για έντονα φαινόμενα στη χώρα, με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για ακραία φαινόμενα στη χώρα εξέδωσε το πρωί της Τρίτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά θα επηρεάσει από το απόγευμα της Τρίτης και κυρίως την Τετάρτη τα δυτικά κεντρικά και βόρεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η ΕΜΥ επισημαίνει παράλληλα ότι θα επικρατήσουν πρόσκαιρα θυελλώδεις άνεμοι 8 και πιθανόν 9 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ θα έχουμε μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν από το απόγευμα το Ιόνιο και και προς το βράδυ στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία (κυρίως τα δυτικά τμήματα) και την Πελοπόννησο.

Καιρός Τετάρτη

Αύριο Τετάρτη (03-05-2023) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα έχουν:

α) το Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία,

β) έως και τις απογευματινές ώρες έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόνησο,

γ) από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.


Ο δείκτης επικινδυνότητος EFI (Extreme Forecast Index) δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός ωστόσο χρειάζεται προχοχή κατά την διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.


Καιρός Πέμπτη

Την Πέμπτη (04-05-2023) τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.

Στο video που ακολουθεί σείτε συνολικά τα ύψη του υετού ανά 6ωρο για το επόμενο διήμερο αλλά και για όλη την εβδομάδα με βάση τα προγνωστικά δεδομένα της ΕΜΥ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού. Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ, θα επικαιροποιούνται όποτε κριθεί αναγκαίο και τουλάχιστον 2 φορές το 24ωρο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα