Καιρός: Ενισχυμένο μελτέμι – Εξασθένηση το απόγευμα της Κυριακής

Καιρός: Ενισχυμένο μελτέμι – Εξασθένηση το απόγευμα της Κυριακής
Καλοκαίρι στην Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο.

Ενισχυμένο μελτέμι με εξασθένηση από αργά το απόγευμα και την Κυριακή η θερμοκρασία θα είναι καλή καθώς το μελτέμι θα είναι ενισχυμένο στο Αιγαίο.

Από πλευράς καιρού δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο όμως τοπικά όμως θα έχουμε πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές για Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κυκλάδες Κρήτη σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται ο ισχυρός αντικυκλώνας στα Βαλκάνια που προκαλεί τον ισχυρό συνδυασμό με το χαμηλό και έχουμε δυνατό μελτέμι στο Αιγαίο.

Στον χάρτη της Βαλκανικής αποτυπώνεται καλύτερα ο συνδυασμός των συστημάτων

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και τα βόρεια μέχρι τις απογευματινές ώρες θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 και 32 βαθμούς αντίστοιχα και στα νησιά του Αιγαίου τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 30 Ιουνίου 2009 είχαμε σοβαρά προβλήματα στον Βόλο από ισχυρές καταιγίδες

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα