Καιρός: Έως και 37 βαθμούς η θερμοκρασία την Τετάρτη

Καιρός: Έως και 37 βαθμούς η θερμοκρασία την Τετάρτη
Σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με περιορισμένη αστάθεια στα βορειοανατολικά. Άνοδος της θερμοκρασίας τοπικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές της χώρας
  • Η θερμοκρασία σε άνοδο και τοπικά θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τα 5-6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Η μεταφορά αερίων μαζών στη στάθμη των 850 hPa

Την Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και πιθανώς στα ορεινά, να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά τα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 17/8/1961 εκδηλώθηκαν καταιγίδες στην Αττική.
  • Το 2003 είχαμε 40°C μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα.
  • Το 2010 σημειώθηκαν δασικές πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα