Καιρός: Επανέρχεται η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα την Κυριακή

Καιρός: Επανέρχεται η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα την Κυριακή
Εικόνα από την παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο Eurokinissi

Υποχωρεί το έντονο κύμα ζέστης την Κυριακή. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού.

Υποχωρεί το κύμα ζέστης και σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός από την Κυριακή με κανονικές θερμοκρασίες και περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών, την Κυριακή θα έχουμε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για Εύβοια και Αττική. Ενώ επίσης υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς θα υπάρχει και σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά τμήματα και το άλλο χαμηλό που πέρασε από την Βαλκανική και το οποίο με το ψυχρό του μέτωπο έριξε τη θερμοκρασία στη χώρα μας .

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται η διάταξη μελτεμιού που βαθμιαία αρχίζει να δημιουργείται με τις υψηλές πιέσεις στα βορειοδυτικά και τις χαμηλές στην περιοχή της Κύπρου.

Την Κυριακή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και, έως το μεσημέρι, τοπικοί όμβροι.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 34 βαθμούς , στα δυτικά τους 35,6 , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 32 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα