Καιρός: Επέλαση χιονιά με παγετό και καταιγίδες

Καιρός: Επέλαση χιονιά με παγετό και καταιγίδες
Eurokinisi

Μεταβολή του καιρού, με τοπικές βροχές, καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις. Η πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Ο παγετός (αρνητικές θερμοκρασίες) θα είναι πιο έντονος στα Βορειοδυτικά ηπειρωτικά.
  • Το κύμα του χιονιά θα είναι παροδικό.
  • Προσοχή και στους ισχυρούς ανέμους που θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Το κύμα του χιονιά που θα επικρατήσει σήμερα θα είναι παροδικό , καθώς από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα αρχίζει να ανοίγει.

Σε περιοχές που ήδη έχει χιονίσει το βράδυ θα σημειωθεί παγετός , γιατί ο καιρός θα ξαστερώσει . Εκτός από το χιονισμένο έδαφος , όταν οδηγούμε προσέχουμε και τον πάγο που πολλές φορές δεν φαίνεται. Υπάρχει πιθανότητα για λίγο στη θάλασσα Κυθήρων αλλά και στον Πατραϊκό οι άνεμοι πρόσκαιρα να φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά ορεινά λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες μικρής διάρκειας καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Ψύχρα και τοπική συννεφιά έως την Παρασκευή στην Αθήνα

Με βόρειους ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους , με ψύχρα και με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο διήμερο στην Αθήνα. Από το Σάββατο προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας

Παροδικές βροχές στη Θεσσαλονίκη

Παροδικές βροχές με την χαμηλότερη θερμοκρασία την ερχόμενη Πέμπτη όπου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα