Καιρός: Επιστρέφει το καλοκαίρι από την Πέμπτη

Καιρός: Επιστρέφει το καλοκαίρι από την Πέμπτη
Καλοκαιρινό στιγμιότυπο Eurokinissi

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μετά το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας - Αναλυτική πρόγνωση από τον Θοδωρή Κολυδά.

Μετά το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας επιστρέφει το καλοκαίρι δειλά από την Πέμπτη στη χώρα μας με την θερμοκρασία να ανεβαίνει πάνω από τους 30 βαθμούς και τον καιρό να κυλά βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές. Γι’ αυτόν τον λόγο αύριο δεν υπάρχει κάποια καιρική προειδοποίηση καθώς μόνο στα βόρεια ορεινά υπάρχει μικρή πιθανότητα για λίγα φαινόμενα ασταθείας χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για Χίο, Σάμο, Ικαρία και περιοχές Δωδεκανήσων σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν τη Βόρεια Ευρώπη στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα . Στην περιοχή μας βαθμιαία θα επικρατήσει σταδιακά διάταξη μελτεμιού , ο καιρός θα γίνει πιο σταθερός και η θερμοκρασία προοδευτικά θα ανέβει φτάνοντας στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος σε κανονικές τιμές.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα ο βελτιωμένος καιρός και η διάταξη μελτεμιού με τον αντικυκλώνα στα βόρεια Βαλκάνια.

Την Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές θα φτάσει στα βόρεια τους 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 30 με 32 και στο Αιγαίο τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου..

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 18 Ιουλίου 1995 είχαμε 41 βαθμούς Κελσίου στα Χανιά

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα