Καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Βροχή στην Αθήνα sooc

Μελτέμι θα επικρατήσει από την Κυριακή με ταυτόχρονη πτώση της θερμοκρασίας, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία στους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με αισθητή πτώση από Δευτέρα
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και τοπικά στα κεντρικά με ύφεση φαινομένων το Σάββατο
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ ως το Σάββατο με ενίσχυση από την Κυριακή και μετά στα 6 και τη Δευτέρα στα 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια και θα φθάσει τους 31 με 32 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 03-09-22

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες,το βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 04-09-22

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 05-09-22

Αρχικά στη Μακεδονία,και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια και τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και στο νοτιοανατολικό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 06-09-22

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου εως την Κυριακή και τη Δευτέρα νθα πέσει στους 27 βαθμούς

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια την Κυριακή και Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα