Καιρός: Έκτακτο δελτίο με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Συννεφιά.
Συννεφιά. EUROKINISSI

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός. Σε ποιές περιοχές θα σημειωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες. Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Πρόσκαιρη μεταβολή από τα βορειοδυτικά
  • Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, και τοπικές χαλαζοπτώσεις
  • Ισχυροί άνεμοι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εκδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από την ΕΜΥ και επισημαίνεται ότι θα υπάρξει μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Πιο συγκεκριμένα:

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού απο το Σάββατο και απο τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα απο ισχυρούς ανέμους.

Θα επηρεαστούν:

Αρχικά από το μεσημέρι του Σαββάτου, η δυτική Μακεδονία και βαθμιαία η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, πιθανώς οι Σποράδες και τις βραδινές ώρες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα από το βράδυ και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Λίγο νωρίτερα ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου κ. Θοδωρής Κολυδάς μας πληροφορούσε από το το Twitter ότι τα νεότερα στοιχεία έδειχναν οτι οι ασταθείς αέριες μάζες που ερχόταν από τα ΒΔ Βαλκάνια θα επηρέαζαν με έντονα φαινόμενα κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα .

Η μεταβολή αυτή θα κρατήσει το πολύ μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής , ωστόσο χρειάζεται προσοχή διότι αυτήν την περίοδο από τις καταιγίδες παρουσιάζεται μεγάλη ραγδαιότητα. Δηλαδή μπορεί να μην έχουμε μεγάλα ύψη υετού , αλλά αυτά να σημειώνονται σε μικρό χρονικό διάστημα , οπότε ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα . Παρακάτω ακολουθεί  animation του υετού ανά 3ωρο με βάση τα δεδομένα της ΕΜΥ .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καιρός
SHARE: