Καιρός: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας
Καλοκαίρι σε παραλίες της Αθήνας AP

Αστάθεια στα ηπειρωτικά τοπικά ισχυρή στα βορειοδυτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Πτώση θερμοκρασίας και κανονικές θερμοκρασίες από βδομάδα
  • Αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια τοπικά ισχυρή στα βορειοδυτικά
  • Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο τα 5 μποφόρ

Σήμερα Κυριακή τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές προβλέπονται στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα έχει μέγιστη τιμή στο Ιόνιο τους 33 βαθιούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-07-2021


Στα ηπειρωτικά προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα κεντρικά και βόρεια εκτός της Θράκης και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα, οι οποίες είναι πιθανό στα βορειοδυτικά να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τις Σποράδες και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει τους 31-32 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τους 33-35 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 20-07-2021


Λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, από το μεσημέρι 4 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα σε βόρειους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-07-2021


Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 22-07-2021


Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version