Καιρός: Εξασθενεί η κακοκαιρία – Σε ποιες περιοχές θα βρέχει και θα χιονίζει την Τρίτη

Καιρός: Εξασθενεί η κακοκαιρία – Σε ποιες περιοχές θα βρέχει και θα χιονίζει την Τρίτη
ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ// Η ''Ζηνοβία'' έφερε χιόνια στο Κεφαλόβρυσο,δήμος Άργους Μυκηνών, ορεινή Αργολίδα Eurokinissi

Σε σταδιακή ύφεση από σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία με περιορισμό των φαινομένων νοτιότερα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι χιονοπτώσεις σταδιακά από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικά τα 9 με 10 με ουσιαστική εξασθένηση από το απόγευμα της Τετάρτης.
  • Η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο θα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό.

Την Τρίτη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια (πλην Θράκης) προβλέπεται να επικρατήσει βελτιωμένος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, κατά τόπους πυκνές στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, όπου θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 8 με 9 και το πρωί τοπικά 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 8 με 13 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 10 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Θα εξασθενήσουν οι χιονοπτώσεις στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, τις πρωινές ώρες στα βόρεια πρόσκαιρα πυκνές, όπου θα χιονίσει και σε χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι 7 με 9 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 04 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχεδόν αίθριος καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα 7/1/2004 είχαμε ισχυρός παγετό στη Βόρεια Ελλάδα με -13°C ελάχιστη θερμοκρασία στη Φλώρινα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα