Καιρός: Γενικά αίθριος με νεφώσεις από το μεσημέρι της Παρασκευής

Καιρός: Γενικά αίθριος με νεφώσεις από το μεσημέρι της Παρασκευής
Νεφώσεις ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Άνεμοι έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος και αστάθεια το μεσημέρι στα βόρεια .
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή .
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Μακεδονίας πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα νησιά τους 26 με 28 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 και τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική


Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Το απόγευμα θα επικρατήσουν πρόσκαιρα νότιοι άνεμοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 9/6/1983 είχαμε καταστροφές από καταιγίδες στη Β. Ελλάδα.
  • Το 2006 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές στην Ορεστιάδα με 110 χιλιοστά βροχής μέσα σε ένα διήμερο.
  • Το 2014 επικράτησαν ισχυροί άνεμοι και χαλάζι που προκάλεσαν προβλήματα στη Θεσ/νίκη. Χαλαζοπτώσεις είχαμε και σε Ηλεία, Τρίκαλα, Μεσοχώρι Κρήτης. Πλημμύρα στην Κάλυμνο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα