Καιρός: Κακοκαιρία με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους την Τετάρτη

Καιρός: Κακοκαιρία με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους την Τετάρτη
Κύματα λόγω ισχυρών ανέμων Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς αναλύει την κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα - Πού και πότε θα εκδηλωθούν ακραία φαινόμενα την Τετάρτη.

Την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστεί η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία και οι Σποράδες. Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ η δυτική Κρήτη, σταδιακά οι Κυκλάδες, η ανατολική Μακεδονία και η υπόλοιπη Κρήτη.

Αργά το βράδυ η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι η κακοκαιρία θα απομακρυνθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης σε όλη τη χώρα.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το βαρομετρικό χαμηλό και τα μέτωπα που επηρεάζουν την περιοχή μας.

Την Τετάρτη Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 21 με 22 και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 13/11/2010 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις με καταστροφές στο Λασίθι. 2011: Μέγιστη ριπή ανέμου 119km/h στο Κάβο Ντόρο. 2014: Πλημμύρα στη Ρόδο, χαλάζι στη Γλύφα Φθιώτιδας, ένας νεκρός στο Μαντούδι από κεραυνό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα