Καιρός: Η ζέστη θα κρατήσει μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα

Καιρός: Η ζέστη θα κρατήσει μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα
Κόσμος στο Σύνταγμα εν μέσω πανδημίας Eurokinissi

Από την Τρίτη αστάθεια κεντρικά και βόρεια και πτώση θερμοκρασίας κατά 6 με 8 βαθμούς. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και μεταφορά σκόνης από την Αφρική έως και τη Δευτέρα του Πάσχα
  • Η θερμοκρασία θα τοπικά τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου με σημαντική πτώση την Τρίτη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Κυριακή του Πάσχα προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παραμείνουν αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, φθάνοντας κατά τόπους στα ανατολικά και νότια τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Δευτέρα του Πάσχα 03-05-2021

Αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά τις απογευματινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, όμως σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Kαιρός Τρίτη του Πάσχα 04-05-2021

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Καιρός Τετάρτη 05-05-2021

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά των υπολοίπων κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών περιοχών όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με τη ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στα νότια.

Καιρός Πέμπτη 06-05-2021

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι, που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6, στα υπόλοιπα μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες .Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 βαθμούς Κελσίου μέχρι τη Δευτέρα , ενώ την Τρίτη θα πέσει στους 27 και την Τετάρτη στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες Τη Δευτέρα πιθανές μπόρες . Η θερμοκρασία από τους 28 βαθμούς τη Δευτέρα θα πέσει στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη και Τετάρτη .

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα