Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη
Καρέ από κακοκαιρία στην Αθήνα Eurokinissi

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ για την Πέμπτη. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά ενώ υπάρχει ακόμη και κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες στη Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και υπάρχει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το οποίο επικαιροποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε υψηλή κατηγορία Αττική, Εύβοια, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Νότια Πελοπόννησο και Επτάνησα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν τη Βόρεια Ευρώπη στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα . Το ψυχρό μέτωπο στα βόρεια Βαλκάνια  θα κινηθεί νοτιότερα και θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 με 10 βαθμούς την Πέμπτη και ισχυρές καταιγίδες στα βόρεια.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα η μετωπική δραστηριότητα στα βόρεια Βαλκάνια.

 

Την Πέμπτη στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες που τις πρώτες ώρες του 24ώρου θα είναι τοπικά ισχυρές, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες και βαθμιαία και στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές και μόνο στα νότια τοπικά θα φτάσει τους 36.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα ανατολικά του νομού σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά θα σταματήσουν τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 11 Ιουλίου 2001 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Αττική και τη Βόρεια Εύβοια

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα