Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Βροχή στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφία αρχείου) Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα από τα βορειοδυτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού οπό τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια που από το απόγευμα θα θα εξασθενήσουν
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ

Σήμερα Τρίτη αρχικά σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική και τη νότια Εύβοια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Από το απόγευμα θα έχουμε ύφεση των φαινομένων από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι έως 5-6 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και στα βόρεια θα έχει μέγιστη τιμή τους 10 με 13 βαθμούς, στο νότιο Αιγαίο τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, όμως από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια είναι πιθανόν να πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και τις βραδινές ώρες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

Σαν σήμερα στις 7/12/2002 είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις με πλημμύρες σε Ημαθία, Πιερία και Λάρισα. — Το 2008 Ανεμοστρόβιλος επηρέασε τη Ρόδο. — Το 2011 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στα Χανιά και το 2014 σε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά και Ρόδο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα