Καιρός: Κανονικές θερμοκρασίες και αστάθεια κυρίως στα βορειοανατολικά

Καιρός: Κανονικές θερμοκρασίες και αστάθεια κυρίως στα βορειοανατολικά
Γυναίκα κάνει ηλιοθεραπεία σε παραλία του Παλαιού Φαλήρου ⓒ 2021 Aggelos Barai/Associated Press

Δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου
  • Άστατος καιρός κυρίως στα βορειοανατολικά
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.

Για σήμερα Σάββατο στη Θράκη, την ανατολική και την κεντρική Μακεδονία προβλέπεται άστατος με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40, στις νησιωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμοί Κελσίου


Καιρός στην Αττική


Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 3/7/1957 είχαμε πλημμύρες στο Ν. Έβρου. — Το 1983 σημειώθηκαν καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις στη Θεσσαλία, καταστροφές σε Καρδίτσα και Αγριά Βόλου. Το 2005 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα. — Το 2006 είχαμε πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες με μέγιστη στο Βόλο 23°C, ενώ χιονόπτωση παρατηρήθηκε στον Όλυμπο. — Το 2010 παρατηρήθηκε funnel cloud στο Ν. Ηράκλειο Αττικής.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα