Καιρός: Λίγες βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Καιρός: Λίγες βροχές και σποραδικές καταιγίδες
Κακοκαιρία στα Γιάννενα eurokinissi

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Περισσότερες βροχές την ερχόμενη εβδομάδα
  • Η θερμοκρασία στα μέσα της εβδομάδος θα κυμαίνεται σε τιμές κοντά στα κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 4 με 6 και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Παροδική συννεφιά με λίγες βροχές αυτή την εβδομάδα,. Την ερχόμενη εβδομάδα θα επηρεάσουν δύο διαταραχές η πρώτη Δευτέρα και Τρίτη και η άλλη προς το τέλος της εβδομάδος . Θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα

Σήμερα Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το πρωί στην Κρήτη και από το απόγευμα κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 18 με 20 και στα Δωδεκάνησα τους 21 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-11-2021

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νοτιοδυτικά, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μετά το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 15 βαθμούς και στα νότια ηπειρωτικά και τις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 16 με 18, ενώ στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-11-2021

Στα κεντρικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Κρήτη και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη βόρεια χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-11-2021

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια και από το βράδυ στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ, ενώ στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-11-2021

Στα δυτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα