Καιρός: Μέχρι και τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία – Πότε αναμένεται πτώση

Καιρός: Μέχρι και τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία – Πότε αναμένεται πτώση
Eurokinissi

Σε πολύ υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία σήμερα. Βροχές το βράδυ και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά και ενίσχυση ανέμων στα 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

O καιρός με μία ματιά

  • Τοπικές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα κυρίως στα βορειοδυτικά
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω τα κανονικά θα φτάσει τους 32 με 35 βαθμούς σήμερα , αλλά από τη Δευτέρα και μετά θα πέσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα στα βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 02-10-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία, γρήγορα στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα βορειοδυτικά το πρωί, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειονατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα δυτικά βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 30 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 03-10-2022

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα της τάξης των 6 με 8 βαθμών Κελσίου και θα επανέλθει σε κανονικές τιμές για την εποχή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 04-10-2022

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.


ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 5-10-2022

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.


Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 24 και 30 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Κυριακή . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 23 και 28 βαθμών Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version