Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Διαβάζεται σε 2'
Ηλιόλουστος καιρός
Ηλιόλουστος καιρός EUROKINISSI

Βαθμιαία στροφή των ανέμων σε νοτιάδες, πιο ενισχυμένους στο Ιόνιο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά βελτιωμένος καιρός με τοπικές ομίχλες το πρωί
  • Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά τα 6-7 μποφόρ

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 27 και κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 20/10/1972 είχαμε -3°C ελάχιστη θερμοκρασία στα Ιωάννινα.
  • Το 2003 σημειώθηκαν 34°C στη Βόρεια Κρήτη λόγω ισχυρών καταβατικών ανέμων.
  • Το 2009 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στην Ηγουμενίτσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα