Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη
Συννεφιά στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με εξασθένηση των ανέμων. Η ψύχρα το πρωί θα διατηρηθεί, αλλά η μέγιστη θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά:

  • Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί και δεν θα ξεπερνούν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στα νότια 4 με 6 μποφόρ.



Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 15 με 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 30/3/1976 επικράτησαν ισχυροί άνεμοι που προκάλεσαν προβλήματα στις συγκοινωνίες, με γενικό απαγορευτικό απόπλου πλοίων και ακυρώσεις πολλών πτήσεων αεροσκαφών.
  • Το 1990 εκδηλώθηκαν πυκνές χιονοπτώσεις στην Ήπειρο σε χαμηλά υψόμετρα.
  • Το 2005 είχαμε πυκνή χαλαζόπτωση στα Ιωάννινα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα