Καιρός: Νεφώσεις και βροχές το Σάββατο – Άνεμοι έως 6 μποφόρ

Καιρός: Νεφώσεις και βροχές το Σάββατο – Άνεμοι έως 6 μποφόρ
Συννεφιά στην Αθήνα ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Άνεμοι έως 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αστάθεια στα ηπειρωτικά κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή .
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων από αργά το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια και στις υπόλοιπες περιοχές κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα νησιά τους 26 με 29 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 και τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική


Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα δυτικά και τα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 10/6/1964 είχαμε πλημμύρες στην Αττική. 3 θύματα από κεραυνό σε Ήπειρο και Αχαΐα, καταστροφές σε καλλιέργειες σε Ήπειρο και Πελ/νησο.
  • Το 2013 σημειώθηκε εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους χαλάζι σε Κοζάνη (4εκ), Ημαθία (9εκ) και Πιερία (6εκ).
  • Το 2015 είχαμε πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία.
  • Το 2016 εκδηλώθηκε χαλαζόπτωση στην Ηλεία, υδροσίφωνας στη Φοινικούντα, πλημμύρα στους Γαργαλιάνους.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα