Καιρός: Παραμένει άστατος με κανονικές θερμοκρασίες

Καιρός: Παραμένει άστατος με κανονικές θερμοκρασίες
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Άστατος καιρός στα ηπειρωτικά με μπόρες ή καταιγίδες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος καιρός στα ηπειρωτικά με μπόρες ή καταιγίδες
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα περισσότερα πελάγη το πολύ τα 4 με 5 μποφόρ .

Το Σάββατο προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 26 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα από τις πρωινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα έχουμε και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την προοπτική του καιρού , ο οποίος διατηρείται άστατος και το Σάββατο . Από την ερχόμενη εβδομάδα η αστάθεια αρχίζει να υποχωρεί και σταματά την Πέμπτη .

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 12/6/1989 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις με ζημιές στη Δυτική Αχαΐα. Το 2006 παρατηρήθηκαν 5 υδροσίφωνες στη Χιλιαδού Ευβοίας.

Το 2009 μία γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό στην Αλεξανδρούπολη και έχασε τη ζωή της

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα