Καιρός: Παροδικές βροχές και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά

Καιρός: Παροδικές βροχές και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά
Βροχή στην Αργολίδα Eurokinissi

Παροδικές βροχές και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά. Βελτιώνεται ο καιρός από το απόγευμα της Πέμπτης. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές βροχές και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά –Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα της Πέμπτης
  • Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με άνοδο το Σαββατοκύριακο
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση

Σήμερα Τετάρτη στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια, χιόνια στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει πρόσκαιρα και στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ

Καιρός Πέμπτη – 25η Μαρτίου

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στα βόρεια γρήγορα θα σταματήσουν, βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και μέχρι το βράδυ στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.

Καιρός Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν στα ανατολικά και τα νότια και τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους στα βόρεια ισχυρός.

Καιρός Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα νότια θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια βορειοδυτικοί με ένταση έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Καιρός Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις θα υπάρχουν στα κεντρικά και τα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές την Πέμπτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 8 με 13 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμέςπερί τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα