Καιρός: Παροδική συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Παροδική συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Παροδικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο μέχρι τα μέσα της εβδομάδος
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο σε όλη τη χώρα
  • Νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη

Σήμερα Δευτέρα σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Ασθενείς τοπικές βροχές είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα δυτικά και τη δυτική Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στα πελάγη 5 με 6, που βαθμιαία στα νότια θα ενισχυθούν.

ΤΡΙΤΗ

Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανόν καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός: Παροδική συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα αρχικά γενικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι τις μεσημβρινές ώρες σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 με περαιτέρω ενίσχυση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Καιρός: Παροδική συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας

ΠΕΜΠΤΗ

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: Παροδική συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεφώσεις που από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα κυρίως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικών διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Καιρός: Παροδική συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας

Τοπικές νεφώσεις και καλές θερμοκρασίες στην Αττική

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με λίγες τοπικές νεφώσεις . Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4μπ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Παροδική συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη και κανονικές θερμοκρασίες

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο με θερμοκρασίες περί τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Παροδική συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας
SHARE:

24Media Network