Καιρός: Πέφτει δέκα βαθμούς η θερμοκρασία – Χιόνια και στα πεδινά

Καιρός: Πέφτει δέκα βαθμούς η θερμοκρασία – Χιόνια και στα πεδινά

Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις, ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Ισχυρές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα και πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 με 12 βαθμούς. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και θα φτάσουν την Κυριακή το βράδυ τα 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο και τη Δευτέρα τοπικά τα 9 με 10 με εξασθένηση από αργά το απόγευμα της Τρίτης
  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά ,ημιορεινά αλλά ακόμη και σε χαμηλότερο υψόμετρο ή ακόμη και πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες τα Θεοφάνια στα ανατολικά και θα είναι κατά τόπους πυκνές
  • Η θερμοκρασία το επόμενο τριήμερο θα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό.

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές από τις βραδινές ώρες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα), καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που θα ενισχυθούν βαθμιαία στα πελάγη στα 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 10 με 14 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα θα χιονίσει και στα ημιορεινά. Από το βράδυ θα χιονίσει και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400μέτρα). Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι 5 με 7 και το βράδυ στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παροδικές χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στα γύρω ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά και πιθανώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ : Σαν σήμερα 5/1/1989 είχαμε μερικό πάγωμα της λίμνης Παμβώτιδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα