Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία την Τρίτη

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία την Τρίτη
Στιγμιότυπο από το λόφο μεταξύ Πολιτείας και Νέας Ερυθραίας Eurokinissi/ΛΥΔΙΑ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια με τοπικές μπόρες κυρίως στα βορειοανατολικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια με τοπικές μπόρες κυρίως στα βορειοανατολικά
  • Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 βαθμούς στα κεντρικά βόρεια και βαθμιαία θα αρχίσει να επανέρχεται σε κανονικές τιμές
  • Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ

Την Τρίτη στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και θα έχουμε μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 26 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 29 στο Αιγαίο τους 28 με 29 και στη Κρήτη τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου


Καιρός Αθήνα


Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και όμβρους στα ορεινά, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες και βαθμιαία πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 4/5/1961 είχαμε δύο νεκρούς από κεραυνό σε Αλεξανδρούπολη και Ρόδο. — Το 2014 δημιουργήθηκαν τρεις υδροσίφωνες στο Δρέπανο Θεσπρωτίας. Και το 2016 στο Ηράκλειο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα